Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун обіймався з Ющенком і зрозумів причини чхання

Середа, 28 грудня 2005, 10:37

Екс-генпрокурор Святослав Піскун заявляє, що у випадку, якщо він доб'ється поновлення на посаді, він вийде зі списку Партії регіонів.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Дело", опублікованій у середу.

"Якщо суд прийме рішення на мою користь, я буду вимагати від президента поновлення мене на посаді генерального прокурора. Як я це буду робити? Відповідно до закону", - сказав він.

Він також розповів, що ще до інавгурації президента, Віктор Ющенко запропонував йому включення в список НСНУ.

"Мені це президент запропонував у перший день нашої зустрічі, ще до його інавгурації. Я пам'ятаю, що сказав: "Вікторе Андрійовичу, оскільки приходить ваша команда, я рік допрацюю, а потім готовий піти, але ви берете мене в список". Президент відповів: "Немає питань, я згодний. Рік працюєш, і я беру тебе в список". Ми потиснули один одному руки, обійнялися", - розповів Піскун.

Він також сказав, що до цього питання "не одноразово поверталися, і було підтвердження". "Але мені здається, що слова "договір" і "Віктор Андрійович" - два антиподи. Мої слова можуть підтвердити інші політики, у тому числі і з "Нашої України", - сказав він і додав, що зрозумів, що не потрапить у список, коли президент зняв його з роботи. "Раптом, ні з того, ні з сього. І все", - додав він.

На питання, про те, що раніше він заявляв про намір йти в політику, він сказав: "Уже не хочу. Ще задовго до мого незаконного звільнення з роботи я зрозумів, що до влади прийшли люди, яким чхати на Україну, плювати, що буде з нашим народом. Тому я не можу їм залишити свою батьківщину. Вони розкрадуть її".

"Наприклад, Петро Порошенко вимагав вибачень. Добре, припустимо. Але є ж ще низка епізодів, за якими йому не пред'явлене обвинувачення, а такі обвинувачення готувалися ще при мені. І вони були б пред'явлені", - сказав Піскун.

"Моє звільнення було пов'язане саме з тим, що кілька людей з оточення президента, що одночасно представляють верхівку "Нашої України", потрапили під слідство. Тому в президента не було виходу. Йому потрібно було або повідомляти, що його політична сила має корупціонерів, або забирати генерального прокурора. Він обрав інший шлях", - додав він.

На питання про те, що раніше він пов'язував своє звільнення із закриттям справи по Юлії Тимошенко, Піскун сказав:

"Я виконував свій обов'язок і не звертав уваги на те, що скаже чинна влада. Я припинив кримінальну справу проти Тимошенко, тому що були підстави. Чому на мене сердиться "Наша Україна"? Якби тоді не були припинені справи щодо Тимошенко, можливо, вона не стала би прем'єр-міністром".

"Але я чинив за законом, і через дев'ять місяців все підтвердив Верховний Суд. Тому для окремих особистостей, що вже бачили себе в кріслі прем'єра, я ще в січні 2005 року став смертельним ворогом. Усе, що я не робив, усе було неправильно. Усі стверджували: я не людина команди Ющенка. Я не танцюю під дудку, під яку танцює все керівництво", - сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування