Янукович вимагає від Ющенка звільнити тих, хто завдав йому збитків

Середа, 28 грудня 2005, 10:50

Партія регіонів вимагає від президента звільнити з посад міністра закордонних справ Бориса Тарасюка і голови НАК "Нафтогаз України" Олексія Івченка через газову кризу.

Про це йдеться в рішенні політради партії, ухваленому на екстреному засіданні політради в Донецьку 27 грудня 2005 року.

На думку партії, ці можновладці "ставлять свої вузькопартійні інтереси вище за загальнодержавні і несуть персональну відповідальність за кризову ситуацію, що виникла в країні".

Партія регіонів вимагає доручити Генеральній прокуратурі провести розслідування діяльності посадовців НАК "Нафтогаз України", "які своїми діями завдали величезних збитків державі і кожному громадянинові України".

Також партія вимагає від президента Віктора Ющенка і уряду України негайно відновити переговори з президентом і урядом Росії щодо поставок енергоносіїв, поклавши в їх основу активізацію роботи з формування і зміцнення єдиного економічного простору (ЄЕП) як чинника, що визначає національні інтереси і безпеку України.

У рішенні ПР констатує, що "вперше за останній час народ України входить у Новий рік з невпевненістю в завтрашньому дні: чи буде тепло в будинках людей, чи матимуть вони роботу, чи не зупиняться їх підприємства у зв'язку з припиненням поставок газу"..

Партія регіонів вважає, що "сьогодні досить підстав стверджувати, що влада реалізує сценарій різкого загострення українсько-російських відносин з метою дестабілізації соціально-економічної і політичної обстановки в країні, введення надзвичайного стану" для зриву конституційної реформи, виборів до Верховної Ради України і місцевих органів влади.

"Займаючи принципову і послідовну позицію, (Партія регіонів) не може бути байдужим свідком того, як реалізується цинічний сценарій збереження існуючого режиму ціною національної безпеки і благополуччя народу України", - говориться в заяві.

У зв'язку з цим політрада Партії регіонів вирішила доручити своїй фракції у парламенті ініціювати проведення 29 грудня цього року позачергової сесії Верховної Ради України за участю президента для розгляду критичної ситуації, що склалася з енергозабезпеченням держави і вироблення термінових заходів для її виправлення.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News