Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун звалив провину на заступника і подякував, що не винен у американо-шведських убивствах

Середа, 28 грудня 2005, 11:12

Екс-генпрокурор Святослав Піскун спростовує обвинувачення в затягуванні і нерозкритті резонансних справ.

Так на обвинувачення глави українського Інтерполу Кирила Куликова в затягуванні справи екс-губернатора Сумської області Володимира Щербаня Піскун в інтерв'ю газеті "Дело", опублікованій у середу, сказав:

"Справою Щербаня займаються зараз ті ж прокурори - Медведько, Шокін, які працювали і під моїм керівництвом. Нічого не змінилося. У Генпрокуратурі залишилося все керівництво, що безпосередньо відповідало за розслідування конкретних кримінальних справ. У Генпрокуратурі зараз немає тільки однієї людини – Піскуна", - сказав він.

Він відзначив, що організацією розслідування цієї справи займався прокурор Сумської області. "Наскільки мені відомо, це людина дуже старанна. Це ж не просто справа Щербаня, там були арештовані кілька людей. Тому я думаю, що всі необхідні слідчі дії були зроблені", - сказав він.

"А якщо наше головне слідче управління Генпрокуратури недогледіло, то Олександр Медведько має відреагувати на порушення. Хоча, виходячи з того, що за останній рік наговорили наші шановні революціонери, і того, що насправді зроблено, викликає великий сумнів в об'єктивності цих доводів і висловлень", - відзначив Піскун.

Про справу екс-керівника Держуправління справами Ігоря Бакая Піскун також відзначив, що "справою Бакая займалася прокуратура міста, розслідування справи велося під наглядом того ж Шокіна, який сьогодні працює заступником генпрокурора".

"І якщо в цій або іншій справі знайдуть мою письмову вказівку про призупинення слідства, заборону якихось слідчих дій або вкажуть на нараду, де я заборонив або затягував проведення розслідування, я готовий відповідати", - сказав він.

Він також відзначив, що "безграмотність і заполітизованість шеф міліції (Юрій Луценко) має чимось пояснювати".

"Міліція все звалює на Піскуна. А на кого ще? Кого сьогодні немає? Піскуна. Я повернуся генпрокурором, і ви побачите, знову заговорять: ви знаєте, завдяки йому були порушені такі великі справи. Коли людина при посаді, її хвалять. Як тільки вона іде, починають поливати", - поскаржився Піскун.

"Вдалося збити генпрокурора незаконним указом – підставили президента під удар. Зіб'ють президента - будуть валити все на нього. Зараз йому вихваляють: кращий, прекрасний, наймудріший. Тільки не стане президентом, вони ж його обіллють з голови до ніг. І першими будуть ті, хто обвинувачує сьогодні мене", - додав він.

Про справу Колесникова Піскун також заявив, що розслідуванням займався "особисто Віктор Шокін".

"Під його керівництвом було розслідувано і розкрито справу Александрова, Гонгадзе. Але я ніякого стосунку до справи Колесникова не мав. Стверджувати, що я і тут винуватий - брєд сивої кобили в новорічну ніч", - заявив Піскун.

"Спасибі товаришу Луценку й іншим за те, що я не винний у подорожчанні цукру, поширенні пташиного грипу, у підвищенні ціни на газ, і за відсутність обвинувачень проти мене за організацію убивства президента Джона Кеннеді і прем'єра Улофа Пальме", – додав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування