Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лазаренко буде добиватись депутатства через Верховний Суд

Середа, 28 грудня 2005, 13:02

Партія "Громада" обурена відмовою Центвиборчкому в реєстрації кандидатом в депутати лідера блоку Павла Лазаренка та заявляє про намір оскаржити її у Верховному суді.

З відповідною заявою в середу виступила президія політради "Громади".

"Впевнені, що Верховний Суд України, до якого буде оскаржено постанову ЦВК виправить допущену помилку і поновить порушені виборчі права лідера блоку політичних партій Усеукраїнське об’єднання "Громада", "Соціал-Демократичний Союз", Соціал-демократичної партії України Павла Лазаренка", - зазначено в заяві.

"Лідер "Громади", місцем проживання якого завжди була і залишається Україна, має усі передбачені Конституцією України виборчі права", - зазначається в документі.

Політрада нагадує, що підставою відмови в реєстрації, ЦВК визнала непроживання Лазаренка в Україні протягом останніх п’яти років.

"Це сумнівне і з правової точки зору непідтверджене жодним документом рішення порушує виборчі права громадянина України, на що неодноразово звертали увагу поважні міжнародні інституції. При цьому Центральна виборча комісія безпідставно і не виправдано проігнорувала таке принципово важливе юридичне поняття, як проживання та перебування особи за певною адресою", - зазначається в заяві.

У документі підкреслюється, що Лазаренко "проживає в Україні від народження й ніколи не виходив з її громадянства".

"У всіх його офіційних документах чітко зазначене місце проживання у Києві, його прізвище внесене до списку виборців відповідної виборчої дільниці у столиці України, він сплачує за надані комунальні послуги за адресою київського помешкання", - зазначає політрада та підкреслює, що Лазаренко "вимушено" залишив територію України.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування