Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія веде себе "нахабно і цинічно" через Януковича

Середа, 28 грудня 2005, 13:18

Кримінальну відповідальність за нинішню газову ситуацію мають нести колишні керівники держави.

За словами колишнього керівника СБУ Олександра Турчинова, "саме Янукович разом з Кучмою є одними з винуватців газової кризи", повідомляє прес-служба БЮТ.

"Це не є політична справа, це не є навіть економічна справа, це є справа кримінальна. На жаль, сьогодні цю кримінальну справу закрито і немає політичного рішення її розслідувати", - додав він.

Турчинов нагадав, що "президент Віктор Ющенко особисто заборонив йому втручатися у цю ситуацію та розслідувати кримінальну справу, пов'язану з газовими махінаціями".

"Контролював це питання перший помічник президента Третьяков. А Івченко змусив президента заборонити уряду Тимошенко втручатися в газову проблему та звинуватив СБУ, що Служба його дезінформує", - зауважив екс-голова СБУ.

Турчинов додав, що на підставі його "листа до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко був звільнений один із фігурантів схеми "RosUkrEnergo", заступник керівника НАК "Нафтогаз України" Воронін".

За його словами, це "дивним чином збіглося з відставкою уряду Тимошенко". Турчинов також додав, що "на початку грудня всі кримінальні справи були закриті за відсутністю складу злочину, хоча злочин був доведений ще влітку".

"Я сьогодні хотів би подивитися в очі Віктору Ющенку і нагадати, що коли я показав йому всі розрахунки про можливий дисбаланс газу на початку наступного року, мені особисто було заборонено займатися цією справою", - заявив Турчинов.

Він також додав, що хотів би подивитися і в очі Юрію Єханурову, "який робить вигляд, що не знає, що відбувається в державі".

Стосовно компанії "RosUkrEnergo" Турчинов зауважив, що ця компанія контролюється керівниками "Газпрому", і додав, що "це питання не до українських спецслужб, а до російських".

Продовжуючи тему тіньових схем у газовій сфері, "екс-голова СБУ надав журналістам документи, які свідчать про існування корупційних схем у нафтогазовій галузі України", - передає прес-служба.

За словами Турчинова, ці схеми існували з часів керівництва державою Леоніда Кучми та Віктора Януковича, та продовжують діяти і сьогодні.

"Усі рахунки, усі схеми залишились від попередньої влади. Це відомо тим, хто сьогодні чине тиск. І саме тому Росія так нахабно, так цинічно розмовляє з нашою державою", - заявив екс-голова СБУ.

Наостанок він додав: "Ні в якому разі не можна іти на поступки "Газпрому", ні в якому разі не можна підписувати нові ціни, за якими Україні пропонується поповнювати дефіцит вкраденого у неї газу".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування