Росія порушила слово Путіна і готується до показового виступу

Середа, 28 грудня 2005, 13:42

Станом на 14:10 Україна не одержала підтвердження від російської сторони щодо проведення переговорів за участі міністра палива й енергетики України Івана Плачкова про умови поставок і транзиту російського газу.

Про це в середу повідомив під час наради з питань енергозабезпечення галузей національної економіки і населення в 2006 році прем'єр Юрій Єхануров, передає Обком з посиланням на Уніан.

При цьому він висловив упевненість, що українська сторона висловить згоду щодо проведення переговорів.

"На цю годину немає підтвердження від російської сторони, але ми очікуємо, що таке підтвердження надійде", – сказав Єхануров.

За його словами, зараз міністр палива й енергетики Плачков знаходиться в секретаріаті президента, де займається поточними питаннями енергетичної галузі.

Водночас, прем'єр висловив впевненість, що міністр палива та енергетики на чолі переговорної групи сьогодні таки відбуде до Москви для участі у переговорах. "Ще раз хочу підтвердити, що наша переговорна група сьогодні вилітає до Москви для проведення переговорів", - зазначив Єхануров.

Як повідомлялося, Плачков у середу мав вилетіти в Москву для проведення газових переговорів. Такої домовленості досягли під час телефонної розмови президенти України і Росії Віктор Ющенко і Володимир Путін 27 грудня.

Тим часом, за даними газети "Комерсант", 1 січня "Газпром" припускає продемонструвати ЗМІ, у тому числі центральним телеканалам, процедуру "загортання крану" на газорозподільній станції в Курську й у ЦДУ "Газпрому" у Москві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News