Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук вирішив навчити Кінаха відповідальності

Середа, 28 грудня 2005, 14:33

Лідер партії СДПУ(о) Віктор Медведчук може подати до суду на секретаря РНБО Анатолія Кінаха у відповідь на обвинувачення в політичних спекуляціях.

Про це йдеться в заяві Медведчука, переданій в середу прес-службою СДПУ(о).

"Я упевнений, що наше звернення до суду із приводу висунутих проти партії обвинувачень допоможе пану Кінаху відчути ступінь відповідальності, відповідної його посади", - підкреслив Медведчук.

"Високопоставлені представники нинішньої влади, замість того щоб хоча б намагатися зупинити клубок проблем, що катастрофічно збільшується, продовжують штампувати голослівні заяви. Видно популізм у них уже в крові", - заявив він.

"Обвинувачуючи СДПУ(о) у політичних спекуляціях, після того як партія ініціювала Всеукраїнський референдум про участь України в НАТО і розвитку співробітництва з Росією, Бєларуссю і Казахстаном у рамках ЄЕП, пан Кінах дотепер не потрудився пояснити українцям, чим же викликаний такий поспіх у вступі України в НАТО", - підкреслив Медведчук.

Він також відзначив, що "майже 80% українців мудрі і "бачать суть", тому і не хочуть, щоб країну втягували в якісь військові блоки".

"Що ж стосується його зауваження, що кожна країна перед вступом у НАТО проводила референдум, то я думаю, секретар Ради безпеки й оборони міг би поцікавитися фактичною і юридичною стороною цього питання і не вводити в оману громадськість", - відзначив він.

За його словами, при вступі в НАТО не потрібно референдуму, і проводили його зі своєї ініціативи тільки дві країни – Угорщина й Іспанія.

"Я думаю, пана Кінаха ввів в оману нещодавній аналогічний коментар радника президента Горбуліна. Але все-таки статус секретаря РНБО припускає відповідальність за свої власні слова, а не слова людей, які звикли виголошувати щось приємне для вуха чергового президента", - сказав Медведчук.

Раніше Кінах заявив, що в ініціативі СДПУ(о) про проведення Всеукраїнського референдуму щодо вступу України в НАТО багато політичних спекуляцій.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування