Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко переманила в Ющенка тисячу багнетів

Середа, 28 грудня 2005, 14:47

Близько тисячі членів партії "Народний союз Наша Україна" перейшли до партії "Батьківщина".

Про це в середу на прес-конференції в Києві повідомила колишня голова Броварської районної організації НСНУ Надія Захарчук.

Масовий перехід партійці пояснили тим, що не можуть "співпрацювати з людьми, що ставлять власні інтереси й особисті амбіції вище за інтереси народу України".

Заяву про вихід підписали представники Білоцерківської, Броварської, Києво-Святошинської, Переяслав-Хмельницької міських і районних організацій НСНУ "від імені близько тисячі членів партії", змушених заявити про вихід з її лав.

За словами Захарчук, таке рішення було ухвалено, оскільки низка осіб, що представляють керівництво обласної організації НСНУ, "відстоюють особисті амбіції, а не інтереси країни".

"Зокрема, мова йде про голову Київської обласної організації НСНУ Вадима Литвина, що почав методичну і цинічну кампанію зі зміни керівника районних і міських організацій НСНУ Київської області, які не вписувалися в його формат", - йдеться в заяві активістів.

"Мета цих кадрових змін - прихід до керівництва місцевими організаціями в НСНУ випадкових людей із сумнівними біографіями і неоднозначним минулим", - сказала вона.

Як повідомила Захарчук, скарги з цього приводу керівництво облорганізації не раз направляло як голові виконкому НСНУ Миколі Катеринчуку, так і голові політради НСНУ Роману Безсмертному, але вони залишилися без відповіді.

"Таким чином, нас, людей, які будували структури НСНУ з дня заснування партії, пройшли через всі іспити помаранчевої революції, намагаються викинути з політичного життя київської області", - сказала вона.

"Ми переконані, що ідеали Майдану не можуть бути зруйновані групкою осіб, заради потакання власним інтересам і амбіціям. Ми упевнені також, що єдність помаранчевої команди має бути збережена заради подальшого успіху розвитку країни, її регіонів і зростання благополуччя кожного громадянина. Виходячи з цього, ми вирішили вступити до лав партії, яка на нашу думку, найбільше відповідає ідеалам Майдану - партію "Батьківщина", - йдеться в заяві.

За словами представника Києво-Святошинської райорганізації НСНУ Олександра Іванюти, ті, що вийшли з НСНУ, вступають до партії "Батьківщина", а не до блоку Юлії Тимошенко.

"Тому це питання не було погоджено з керівництвом партії. Мова не йде про включення нас у списки", - підкреслив він.

У вівторок заступник голови Київського облвиконкому НСНУ Ігор Радченко заявив, що частину прізвищ людей, які збиралися провести прес-конференцію, він чує вперше.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...