Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров залишився винен Туркменбаші через потяги

Середа, 28 грудня 2005, 15:55

У першому кварталі 2006 року Україна погасить залишок боргу перед Туркменістаном, (що накопичився), починаючи з 1994 року.

Про це повідомив на нараді з питань енергозабезпечення галузей національної економіки і населення в 2006 році прем'єр-міністр України Юрій Єхануров.

За його словами, на сьогодні розрахунки за туркменський газ ідуть згідно з графіком, недопоставку товарів буде перекрито грішми.

При цьому Єхануров уточнив, що з туркменською стороною досягнуто домовленості, що товари, які технологічно не могли бути поставлені до Туркменістану цього року, буде відправлено впродовж перших двох місяців наступного року.

6 грудня цього року прем'єр-міністр України Єхануров провів нараду щодо стану грошових і товарних розрахунків України за спожитий туркменський газ.

Під час наради глава уряду відзначив, що на сьогодні грошові розрахунки за туркменський газ ідуть з випередженням графіка на 30 млн. дол. США. Планується, що в грудні буде сплачено 98 млн. дол., ще 35 млн. - у першому кварталі наступного року.

Що стосується товарних розрахунків за словами Єханурова, в листопаді до Туркменістану з України надійшло товарів на суму 49 млн. дол. із 71 млн., передбаченого графіком. Графік відвантаження недовиконано через заборону з 1 по 26 листопада руху потягів за маршрутом м.Баку - м.Туркменбаші.

У зв'язку з цим, на станції Баку - пристань Експортна - відбулося значне нагромадження вагонів з українськими товарами для Туркменістану.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування