Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров згадав, що Росія ще винна Україні

Середа, 28 грудня 2005, 16:35

Росія залишається винною Україні до 1,5 мільярдів кубометрів газу, стверджує прем'єр-міністр України Юрій Єхануров.

"Росіяни залишаються нам винні до 1,5 мільярдів кубометрів газу за розрахунками з НАК Нафтогаз України", - сказав прем'єр на нараді з головами облдержадміністрацій з питань енергозабезпечення.

За словами прем'єра, російська сторона офіційно попереджена з цього приводу.

"Керівник нашого НАК направив листа із вимогою, щоб вони розрахувалися вчасно по всіх боргах. Ми б не хотіли, щоб російська сторона мала борг перед Україною станом на 1 січня", - сказав Єхануров.

Тим часом, у департаменті інформації і преси російського МЗС заявляють, що посилання України під час обговорення "газової проблеми" на Меморандум про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї безпідставні.

"Думаємо, що посилання української сторони на Будапештський меморандум не мають під собою жодних підстав", - говориться в коментарі департаменту.

Цей меморандум був підписаний Росією, Великобританією, США й Україною в Будапешті 5 грудня 1994 року.

"У Будапештському меморандумі мова йде про зобов'язання країн, які підписали документ, утримуватися від загрози силою або її застосування проти територіальної цілісності чи політичної незалежності України, а також від економічного тиску, спрямованого на те, щоб підкорити своїм власним інтересам реалізацію Україною прав, що належать до її суверенітету", - відзначили в МЗС РФ.

"Переконані, що перехід на європейські ціни постачань і транзиту газу ніяк не можна віднести до загрози "здійснення Україною прав, що належать до її суверенітету", тим більше що українська сторона сама висловилася за перехід на ринкові форми в російсько-українських відносинах у газовій сфері", - говориться в повідомленні.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування