Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німеччина стала на сторону України і назвала Росію нерозумною

Четвер, 29 грудня 2005, 09:48

Посол Німеччини Дітмар Штюдеманн вважає, що Росія повинна поступово підвищувати ціни на газ для України.

"Україна повинна одержати шанс поступового переходу на ринкові ціни. Це означає, що ультимативні заяви тут неприйнятні", - заявив він в інтерв'ю газеті "Дело", опублікованому в четвер.

"Те, що ми спостерігаємо зараз, навряд чи можна назвати розумним. Необхідно дотримуватись контрактних умов, тому що немає нічого гірше, ніж втрата довіри з боку партнера", - заявив він.

На питання, чи не боїться він, що через конфлікт між Росією й Україною може постраждати Німеччина, Штюдеманн сказав:

"Ми виходимо з того, що наявні угоди все-таки будуть дотримані, тому що немає нічого гірше втрати довіри партнера. А Росія й Україна є нашими партнерами, і якщо вони нас підведуть, то ми будемо шукати джерела енергії десь в іншому місці".

Він також визнав, що погрози Росії відключити газ є тиском на Україну. "Те, що Україна сприймає як тиск, може компенсуватися тим, що Росія має пам'ятати про свої зобов'язання щодо України", - також відзначив він.

Він також додав, що співробітництво в рамках консорціуму з розвитку газотранспортної системи між Росією, Німеччиною й Україною було припинено через відносини між Росією й Україною.

"Я думаю, що Росія й Україна все-таки прийдуть до розумного рішення, тобто до такого, яке відповідало би інтересам усіх сторін. Ми як енергозалежна країна дуже зацікавлені в співробітництві по цьому проекту", - сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування