Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Газпром" вирішив обійтися без "Нафтогаза"

Четвер, 29 грудня 2005, 10:26

Російський "Газпром" має намір поставляти природний газ українським підприємствам через прямі договори, ігноруючи "Нафтогаз України".

Про такі плани повідомив заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв, пише газета "Дело".

За словами Медведєва, якщо Україна не зможе оплачувати постачання газу за європейськими цінами, "Газпром" готовий працювати з підприємствами країни прямо, без посередників в особі держкомпаній, таких як "Газ України", дочірнє підприємство "Нафтогазу України".

У той же час, найбільші вітчизняні промпідприємства, що використовують для своїх виробничих потреб велику кількість природного газу, готові купувати його на умовах, що надають можливість одержати велику економічну вигоду.

У той же час фахівці "Нафтогазу України" поки не бачать перспектив для впровадження подібної схеми поставок російського газу, що може цілком змінити існуючі ринкові принципи.

"До закінчення переговорів (з "Газпромом") і до підписання відповідних документів рано говорити про те, хто куди буде поставляти газ. Поки схеми не змінюються", – стверджує заступник голови прес-центру "Нафтогазу України" Дмитро Марунич.

Він додав, що зараз і в найближчій перспективі "Газ України" буде забезпечувати газом близько 95% українських споживачів.

Експерти також скептично ставляться до можливості роботи "Газпрому" прямо з підприємствами України. На їхню думку, газові питання стосуються міждержавних інтересів, і вирішувати їх необхідно на міждержавному рівні.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування