Ющенко заборонив Єханурову йти на поступки, і обіцяє рішення

Четвер, 29 грудня 2005, 10:46

Президент Віктор Ющенко вважає, що найближчими днями буде прийняте рішення у газовому конфлікті між Росією та Україною.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу НТН.

"Я виходжу з того, що у найближчий день-два повинне бути прийняте уже політичне рішення – не експертів, не відомств, власне кажучи, президентів двох країн по цьому питанні", - сказав він.

Він також підкреслив, що газова проблема вирішиться найближчим часом.

"Безумовно, мова не йде про 230 доларів за 1000 кубів. Це ціна, яку ніколи не прийме Україна. Це ультимативна ціна, це ціна, яка не працює на співдружність наших двох економік, народів, держав. Це ціна для провокацій. І тому я дав таку пораду уряду – займати таку жорстку позицію в цьому питанні", - зазначив Ющенко.

Він також зазначив, що Україна має перейти на систему економічних стосунків і не політизувати їх, а дати можливість, "щоб говорили економісти, газовики між собою, а не політичне середовище двох країн".

"І не спекулювати, навіть під час проведення парламентських виборів, з приводу ціни на газ", - додав він.

"Україна з капелюхом не ходила і не буде ходить ні перед ким. Ми хочемо чесно платити за ті послуги, за той товар, що отримує Україна. Зрозуміло, ми будемо вимагати чесної плати за наші послуги", - сказав президент.

Щодо телефонної розмови, яку напередодні провів Ющенко із президентом Росії Володимиром Путіним, він сказав:

"Я радий від того, що з президентом Росії ми маємо щирі стосунки, дружні стосунки, стосунки між двома друзями, які дають можливість, знаєте, навіть в останні хвилини відкривати той клапан, який дає можливість нормалізувати стосунки навіть у такій складній галузі відносин, як енергетична".

"Тому в найближчі дні ми приймемо політичне рішення. Ніхто з Українських родин в холоді взимку не буде. Ніхто! Ні про яку зупинку української економіки мови не може бути. Ми Європейська країна, ми достойна країна. Ми хочемо бачити наші стосунки з партнерами чесними. І так буде", - зазначив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування