Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров просить росіян не заграватися

Четвер, 29 грудня 2005, 12:50

Прем'єр-міністр Юрій Єхануров застерігає російську сторону від необдуманих дій у щодо транспортування газу українською газотранспортною системою.

"Простим рухом руки засувку не перекриєш і не варто цим гратися", - заявив він у Луганську, виступаючи перед активом області в четвер.

Прем'єр відзначив, що відповідно до результатів дослідження, проведеного одним з інститутів Донецька, ГТС може простоювати без наслідків 2 дні. "Можна сподіватися на либонь і протриматися чотири доби, а далі вже незворотні речі. Щоб знову запустити в експлуатацію, потрібен 10-місячний процес", - сказав він.

Разом з тим, Єхануров підкреслив, що енергосистема України "готова до будь-яких поворотів". Він сказав, що Україна "була, є і буде постачальником газу".

"Можу запевнити, що енергетична система України готова до будь-яких поворотів. І дуже б хотілося, щоб у цьому ражі, який деякі циркачі влаштовують в суміжній країні, вони не погубили свою газотранспортну систему", - сказав прем'єр.

Єхануров також переконаний, що будівництво обхідних газопроводів не вплине на роль України в транзиті російського газу.

"Поки газотранспортна система українська - у нас є газ. Це нормальні наші умови на світових ринках. Ми учасники цього процесу і ми повинні чітко розуміти свою державну задачу: хто б ні був при владі, на цьому ґрунтується основа незалежності України", - сказав глава уряду.

"Україна була, є й буде надійним постачальником газу, і ми є учасником (системи транзиту) поки в нас є газотранспортна система", - сказав прем'єр.

Він зазначив, що північноєвропейський газопровід, будівництво якого Росія почала цього року, розрахований на невеликі обсяги поставок газу і є дуже дорогим проектом.

Прем'єр також підкреслив, що українська газотранспортна система є основою незалежності України.

"Інтерфакс-Україна", УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування