Путін запропонував Україні взяти в нього кредит для оплати газу

Четвер, 29 грудня 2005, 15:14

Росія пропонує Україні кредит на $3 мільярди 600 мільйонів для покриття витрат, пов'язаних з переходом на ринкову ціну на газ.

"Ми готові дати комерційний кредит безпосередньо компанії "Нафтогаз" під гарантії одного з першокласних міжнародних банків - або європейського, або американського", - сказав Володимир Путін на зустрічі в четвер з учасниками російсько-українських переговорів щодо газу.

"Це від нас вимагає змін у бюджет, який ми щойно прийняли", - сказав президент РФ.

При цьому глава держави висловив впевненість у тому, що і громадяни Росії зрозуміють таке рішення, і президент РФ зможе переконати депутатів внести зміни в бюджет.

Як приклад Путін навів Білорусію, якій також були видані відповідні кредити.

У грудні цього року міністри фінансів Білорусії і Росії Микола Корбут і Олексій Кудрін підписали міжурядову угоду про виділення Мінськові кредиту на оплату постачань російського газу в розмірі $146 мільйонів.

"Ми видали білоруським колегам кредит, що непорівнянний за обсягом коштів, яких потребує Україна, тому що в Україні це більше 3 мільярдів 600 мільйонів доларів. Це навіть за російськими масштабами величезна сума", - відзначив президент.

"Ми знайдемо ці гроші і готові надати частково або повністю усі необхідні ресурси нашим українським партнерам, - заявив глава російської держави. - Зрозуміло, за ринковими умовами, але по максимально сприятливих ставках. Ми не хочемо ставити бюджет України в складне становище".

"Забезпечимо?" - запитав президент у міністра фінансів РФ Олексія Кудріна.

"Забезпечимо", - завірив міністр.

"Газпром згодний?" - звернувся глава держави до представників компанії.

"Так, звичайно", - відповів заступник голови правління "Газпрому2 Олександр Рязанов.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування