Путін привселюдно насварив підлеглих за конфлікт

Четвер, 29 грудня 2005, 15:22

Голова правління "Нафтогаз України" Олексій Івченко пообіцяв президенту Росії Володимиру Путіну, що його компанія виконає зобов'язання по транзиту російського газу в Європу.

"Нафтогаз" буде чітко виконувати всі умови контракту по транзиту газу в Європу. Жодних порушень не буде", - сказав Івченко в ході зустрічі з президентом Росії в четвер у його підмосковній резиденції Ново-Огарьово.

У свою чергу глава Мінпроменерго РФ Віктор Христенко заявив, що Росія й Україна поки не домовилися щодо обсягів і цін поставок російського газу в Україну.

"У нас у роботі три документи - два контракти (по транзиту і постачанням газу) і міжурядовий протокол на 2006 рік, що їх забезпечує", - сказав міністр на зустрічі президента Росії з учасниками переговорів по газу.

"На сьогоднішній день єдина цифра, що не викликає сумнівів, - це обсяг можливого транзиту газу в Європу - не менш 110 мільярдів кубометрів", - підкреслив Христенко.

"По інших цифрах - як по обсягу постачань, так і за ціною - сторони до згоди не дійшли", - додав міністр.

Президент Росії Володимир Путін, довідавшись, що дотепер не погоджено ціни й обсяги поставок російського газу в Україну, сказав: "Це дуже погано".

Глава держави нагадав, що вони домовилися з президентом України про перехід на ринкові відносини ще в березні.

"Було достатньо часу, щоб і на корпоративному, і на урядовому рівні вирішити всі необхідні питання", - відзначив Путін.

"Інтерфакс-Україна", РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування