Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко в подарунок Шуфричу знайшов людину, яка незаконно зробила його депутатом

Четвер, 29 грудня 2005, 17:01

Працівники Черкаської міліції затримали одного з підозрюваних у фальсифікації результатів виборів 2002 року до Верховної ради по одномандатному виборчому округу № 201 Олександра Котькалова.

Проте, в зв’язку з внесенням змін до Закону про статус депутатів місцевих рад, міра запобіжного заходу щодо нього не застосовувалась, і Котькалов був відпущений, повідомляє в четвер Департамент зв’язків з громадськістю МВС.

Після затримання Котькалов був доставлений до прокуратури Черкаської області та допитаний.

Наразі розслідування цієї справи триває. Проводяться заходи по встановленню місцезнаходження та затримання громадян Косвіна. та Борсука, які з місця постійного проживання зникли й переховуються від досудового слідства.

Як зазначається в повідомленні, Котькалов, який тоді був депутатом Придніпровської районної ради м. Черкаси й водночас заступником голови Придніпровської райради, разом з тодішнім керівником передвиборчого штабу кандидата в депутати Нестора Шуфрича Юрієм Косвіним під час виборів 2002 року організовували підкуп виборців 201 округу.

За даними слідства, Котькалов, Косвін та Борсук виплачували виборцям грошові кошти в розмірі 20 грн. кожному.

Наразі слідство володіє матеріалами про підкуп близько 24000 виборців одномандатного виборчого округу №201 по повторних виборах депутатів на користь одного з кандидатів.

Внаслідок чого за підсумками голосування 14 липня 2002 року згаданий кандидат набрав найбільшу кількість голосів виборців (21790) і таким чином отримав перемогу на виборах й був обраний народним депутатом України.

6 червня 2005 року прокуратурою Черкаської області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого статтею 157 частини 3 Кримінального кодексу України, за фактом перешкоджання (шляхом підкупу) вільному здійсненню громадянином права обирати і бути обраним депутатом у 2002 році під час проведення виборів народного депутата України у виборчому окрузі № 201, що вплинули на результати голосування.

22.07.2005 року по порушеній кримінальній справі було винесено постанову про притягнення до відповідальності в якості обвинувачених. за підозрою у вчинені злочину.

Згадані особи з місця постійного проживання зникли, переховуючись від досудового слідства. З огляду Соснівським судом м. Черкаси винесені постанови про надання дозволу на затримання обвинувачених та доставки їх у суд для вирішення питання про обрання стосовно них міри запобіжного заходу - взяття під варту.

Як відомо, 29 грудня - день народження Шуфрича.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування