Ющенко вдвічі скоротив генералів

Четвер, 29 грудня 2005, 18:35

Президент Віктор Ющенко підписав закон про структуру СБУ, яким вдвічі скорочено кількість керівного складу і майже вдвічі скорочено кількість генеральських посад.

Відповідний указ розміщено на сайті президента в четвер.

Згідно із указом, президент призначає та звільняє керівників департаментів, управлінь боротьби з тероризмом і захисту учасників кримінального судочинства та працівників правоохоронних органів, тощо.

Водночас голові СБУ надано право зберігати за військовослужбовцями, посади яких підлягають скороченню розміри посадових окладів і порядок матеріально-технічного та інших видів забезпечення.

Як відзначив голова СБУ Ігор Дріжчаний, "вперше в історії української спецслужби, Указ про структуру відомства є відкритим документом.

За його словами, завдяки указу, суттєво скорочено кількість етапів проходження інформації від оперативного працівника до керівництва Служби.

"Зроблено ще один крок у напрямку демілітаризації СБУ – значно розширено кількість посад подвійної тарифікації, які можуть обіймати як військовослужбовці, так і цивільні", - зазначив Дріжчаний.

Він також відзначив важливість того, що на реалізацію указу передбачено три місяці.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування