Газпром без контракту газ подавати не буде

Четвер, 29 грудня 2005, 21:22

Газпром підтвердив, що без контракту газ в Україну з 1 січня надходити не буде.

"Ми не можемо працювати без контракту, і якщо в нас 1 січня контракту не буде, постачання для України не будуть здійснюватися", - заявив офіційний представник Газпрому Сергій Купріянов в інтерв'ю НТВ.

За його словами, позиція Газпрому і Росії в цьому питанні "зовсім чітка і визначена, і вона була названа сьогодні, і вчора, і позапозапозавчора".

"Ми маємо працювати на ринкових принципах, що передбачають ринкові ставки транзиту на постачання газу через територію України для європейських споживачів і передбачають ринкові ціни газу для самої України. Зараз це ніяк не $80", - сказав Купріянов.

За його словами, українська сторона веде на переговорах "якусь гру".

"Коли ми запитуємо Україну - "ви країна, що працює на ринкових принципах? Адже так?", вони відповідають - "так". А коли заходить мова про конкретні цифри поставлк газу, починається якась гра з цифрами, обсягами", - сказав офіційний представник Газпрому.

За його словами, пропозиції української сторони не відповідають поточній ринковій ситуації і кон'юнктурі цін на європейському ринку. "Усюди платять понад $250. Пропозиція 65 або 80 - це взагалі за ринком", - відзначив Купріянов.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...