Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров упевнений, що відсутність автографа постачанням газу не перешкодить

П'ятниця, 30 грудня 2005, 10:05

Прем'єр Юрій Єхануров заявив, що Україна має гроші на покупку газу.

"У нас є гроші", - сказав він у прямому ефірі радіостанції "Ера" у відповідь на пропозицію російського президента Путіна взяти в Росії кредит на $3 мільярди 600 мільйонів.

Єхануров вважає, що проблема полягає не в грошах. "Питання в цивілізованих відносинах між двома господарюючими суб'єктами", - сказав він.

Єхануров також заявив, що уряд готує постанову, яка дозволить поставляти російський газ в Україну до підписання відповідного контракту між "Газпромом" і "Нафтогазом України".

Єхануров сказав, що ця постанова визначить статус російського газу, який не має вважатися контрабандою після 1 січня 2006 року у випадку непідписання контракту.

У четвер ввечері в Мінпроменерго РФ журналістам повідомили, що фахівці "Газпрому" і "Нафтогазу України" працюють над документами, що дозволять не відключати Україну від газу у випадку непідписання контракту.

"Росія й Україна ведуть зараз переговори про підписання пакету документів для того, щоб 1 січня 2006 року не відбулося відключення України від постачань російського газу. Зараз це головне завдання", - сказав представник російського Мінпроменерго.

У той же час Ехануров повідомив, що Україна в 2006 році одержить від Туркменії 40 мільярдів кубометрів газу.

За його словами, у першому і четвертому кварталах Україна одержить по 11,35 мільярда кубометрів, а в другому і третьому - по 8,65 мільярда кубометрів.

Єхануров не назвав ціну газу для України, сказавши, що її назве президент Віктор Ющенко.

Відповідаючи на питання про те, чи може якось уплинути на виконання українсько-туркменських угод той факт, що "Газпром" домовився про закупівлю в 2006 році до 30 млрд. куб. м туркменського газу за ціною $65 за тис. куб. м, Єхануров сказав:

"У нас є відповідні договори про прокачування газу, і, я так думаю, що все буде відбуватися відповідно до міжнародних норм".

У той же час трохи пізніше український прем'єр відзначив, що "по кількості (туркменського) газу проблем не передбачається, питання полягає в тому, щоб ми його доставили".

РИА Новости, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування