Литвин, Медведчук та подруга Кучми залишаються аутсайдерами

П'ятниця, 30 грудня 2005, 12:26

Партія регіонів, блок Віктора Ющенко "Наша Україна", блок Юлії Тимошенко, Соціалістична й Комуністична партії проходять у Верховну Раду за результатами опитування центру "Соціальний моніторинг" й Українського інституту соціальних досліджень.

Про це свідчать результати дослідження, які мають Українські новини.

У ході опитування респондентам запропонували відповісти на питання: "Якби вибори у Верховну Раду відбулися в найближчу неділю, то за яку партію або блок ви б проголосували?".

При цьому 23,9% опитаних висловили готовність проголосувати за Партію регіонів, 13,3% - за блок Ющенка "Наша Україна", 13% - за БЮТ, 7% - за СПУ, 6,5% - за КПУ.

Крім того, 2,9% респондентів готові проголосувати за Народний блок Литвина "МИ", 1,9% - за Прогресивну соціалістичну партію, 1,7% - за партію "Жінки за майбутнє", 1,3% - за Партію зелених.

0,5% опитаних підтримують Соціал-демократичну партію (об'єднану), 0,5% - Український народний блок Костенка-Плюща, 0,4% - Народно-демократичну партію, 0,2% партію "Трудова Україна" Валерія Коновалюка.

При цьому 1,4% опитаних готові були б проголосувати за яку-небудь іншу партію, 14,8% - ще не визначилися, 6,4% - не підтримують жодну з партій, 4,3% - не брали б участі у виборах.

Крім цього, респондентам також запропонували відповісти на питання: "Який ідейно-політичний напрямок більшою мірою відповідає вашим особистим переконанням?".

17% опитаних виступають за об'єднання ідеї ринкової економіки й возз'єднання України з Росією.

14% підтримують національно-демократичний напрямок, 7% - комуністичний, 7% - соціал-демократичний, 6% - соціалістичний, 6% - екологічний ("зелений"). 3% респондентів за неполітичний рух, що відстоює ідеї громадського контролю за діями влади.

2% підтримують християнсько-демократичний напрямок, стільки ж - ліберальний, 1% опитаних висловився за національно-радикальний. 1% опитаних підтримують інший напрямок.

12% не підтримують жодного, 17% - не орієнтуються в політичних течіях, 5% - завагалися з відповіддю.

Опитування проводилося 6-12 грудня у всіх областях України, усього було опитано 2057 респондентів віком від 18 років.

Стандартні відхилення при достовірних 95% і співвідношенні змінних від 0,1:0,9 до 0,5:0,5 становлять 1,33-2,21%.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування