Ющенко хоче, щоб на політреформу подивились після нового року

П'ятниця, 30 грудня 2005, 19:50

Президент Віктор Ющенко вважає, що введення в дію політреформи може призвести до незбалансованого, неефективного перерозподілу повноважень між гілками влади.

Про це він сказав в пятницю в інтерв’ю трьом центральним українським телеканалам, підкресливши, що в даному випадку говорить, перш за все, як громадянин України.

На думку Ющенка, "найбільшою загрозою" в цій ситуації є те, що "влада зміщується в інститути, які неадекватно можуть забезпечувати стабільність і функціонування цієї влади".

В той же час, вын зазначив, що не "хоче коментувати політреформу до 1 січня 2006 року для того, щоб не створювати грунт для спекуляцій" на його позиції. "Моя позиція негативна", - зазначив він

"Я ще раз хочу сказати: я дав слово – я його витримаю. До 1 січня – ніяких змін відносно того, що було прийнято, і в тактиці його впровадження, не буде вчинено", – наголосив Ющенко.

"Хай Конституційна реформа буде впроваджена, а потім кожна сторона подивиться", - сказав він.

Ющенко також зазначив, що закон, який вводить зміни до Конституції, має бути проаналізований у Конституційному Суді.

Він також сказав про мождливість обговорення змін до конституції на всеукраїнському референдумв.

На його думку, такі питання, як конституційний лад, права та свободи людини "завжди повинні прийматися через розмову з громадою, суспільний референдум, національну згоду".

"Якщо ми робимо добру справу, її треба робити публічно, відкрито, і, я переконаний, ми знайдемо своїх прихильників. Якщо ми будемо робити втаємничено – я переконаний, це дуже погана послуга для України", – сказав Ющенко, зазначивши, що саме тому "питання референдуму – це питання, яке буде стояти на часі".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...