Ющенко не буде з Тимошенко, якщо вона бігтиме попереду воза

П'ятниця, 30 грудня 2005, 20:52

Президент Віктор Ющенко вважає, що коаліцію демократичних сил у майбутньому парламенті може зруйнувати умови про попередній розподіл посад.

Про це він сказав в інтерв’ю чотирьом телеканалам у п’ятницю.

На питання, чи готовий він погодитися з умовами Юлії Тимошенко про призначення її прем’єром, якщо це буде єдиною можливістю створення такої коаліції, Ющенко відповів: "Не готовий".

"Я всім сказав, що ніяких попередніх ні від кого умов. З жодного боку не повинно звучати жодних попередніх умов", - сказав він.

За словами президента, на майбутніх парламентських виборах будуть обирати не "канцлера, не прем’єра, не спікера", а "політичні сили, які можуть взяти відповідальність за нову політику".

"Ми обираємо команду. І якщо сьогодні приватні речі поставити попереду воза, поставити їх попереду цих цінностей, ми зруйнуємо всі стосунки", - сказав Ющенко.

"Чому хтось інший не може претендувати сьогодні на керівника СБУ, бо йому просто хочеться, це умова його, а той на спікера, а той на першого заступника спікера, а той на голову канцелярії президента?", - запитав він.

Ющенко переконаний, що політичні стосунки між представниками "помаранчеової" команди знаходяться "на такій фазі, що говорити про розподіл посад, територій, є недопустимим".

"Це буде конфлікт, який розіб’є коаліцію", - додав президент.

Як відомо, раніше Тимошенко неодноразово говорила, що парламентські вибори будуть виборами прем’єр-міністра, а також висувала в якості умови об’єднання "помаранчевої" команди своє прем’єрство у майбутньому уряді.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...