Корчинського й анархістів не пустили на вибори

Субота, 31 грудня 2005, 13:01

Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатів у народні депутати по списках трьох партій і блоків, і відмовила в реєстрації списків двох партій і блоків.

На засіданні в суботу ЦВК зареєструвала 35 з 38 кандидатів у народні депутати, включених у список Соціально-християнської партії. Трьом представникам цієї партії відмовлено в реєстрації через неналежним чином оформлені документи.

За списком партії "Віче" зареєстровано 58 кандидатів, трьом відмовлено в реєстрації через неналежним чином оформлені документи.

ЦВК зареєструвала також за списком Блоку НДП 374 кандидати, 38 виключені зі списку в зв'язку з тим, що не подали заяву про згоду балотуватися, 36-ти відмовлено в реєстрації через неналежним чином оформлені документи.

ЦВК відмовила у реєстрації списків "Усеукраїнської політичної партії - Екологія і соціальний захист" у зв'язку з тим, що партія не подала свою програму. Крім того, ЦВК знайшла підстави для реєстрації лише 17 з 233 кандидатів, включених у список, оскільки в інших 216 документи були оформлені неналежним чином.

ЦВК також відмовила у реєстрації кандидатам у депутати, включених у список блоку "Народний трибунал Корчинського-Азарова" - блок партій "Братство" і "Союз анархістів України".

За словами члена ЦВК Ігоря Качура, блоку відмовлено в зв'язку з тим, що він не надав документи про внесення грошової застави. Крім того, з 31 кандидата, висунутих на з'їзді цього блоку, троє не подали заяву про згоду балотуватися, у 4 осіб документи оформлені неналежним чином.

Качур нагадав, що відповідно до закону реєстрація списку можлива в тому випадку, якщо в нього включені не менше 18 кандидатів.

До порядку денного також було включене питання про реєстрацію кандидатів у депутати, включених у список Української консервативної партії.

Однак у ході обговорення питання член ЦВК Михайло Охендовський вніс пропозицію направити подання в Міністерство юстиції в зв'язку з тим, що в програмі партії містяться положення, що, на його погляд, суперечать статті 37 Конституції.

ЦВК оголосив перерву до 15.00 для того, щоб додатково обговорити це питання.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування