Росія зробила новорічний "подарунок" зятю Кучми

Субота, 31 грудня 2005, 13:53

Уряд Росії вирішив установити п'ятирічне антидемпінгове мито на імпорт з України обсадних, казанових, насосно-компресорних, нафтогазопровідних і гарячодеформованих, а також підшипникових труб.

Про це говориться в постанові уряду Росії "Про заходи для захисту економічних інтересів російських виробників деяких видів сталевих труб" від 29 грудня, що була розміщена на сайті Фонду розвитку трубної промисловості Росії (ФРТП).

Відповідно до постанови, Росія встановила мито на підшипникові труби, країною походження яких є Україна, у розмірі 55,3% від митної вартості, на насосно-компресорні труби - 18,1% від митної вартості, на обсадні труби - 11,4% від митної вартості, на казанові труби - 11,3% від митної вартості.

На нафтогазопровідні і гарячодеформовані труби діаметром до 820 мм мито встановлене на 8,9% від митної вартості (крім нафтогазопровідних і гарячодеформованих труб виробництва меткомбінату ім. Ілліча (Маріуполь, Донецька область), мито на які встановлюється в розмірі 0% від митної вартості).

"Дана постанова набирає сили після закінчення одного місяця з дня її офіційного опублікування", - говориться в постанові.

Крім того, антидемпінгове мито не буде стягуватися з труб, у відношенні яких діє угода між Міністерством економічного розвитку Росії і Міністерством економіки України про регулювання постачань з України до Росії деяких видів сталевих труб.

Угода обмежує постачання в Росію труб підприємств, афілійованих і дружніх корпорації "Інтерпайп" (Дніпропетровськ): Нижньодніпровського трубопрокатного заводу, Нікопольського заводу безшовних труб Niko Tube, Новомосковського трубного заводу, Нікопольської трубної компанії (контролюються "Інтерпайпом") і Нікопольського заводу безшовних труб (належить дружній "Інтерпайпу" компанії "Ювіс") лімітом 395 тис. тонн на 2005 рік.

Відповідно до угоди, ліміт постачань труб цих 5 заводів у Росію буде щорічно збільшуватися на 2% у 2006-2009 роках.

За даними ФРТП, імпорт цих труб з України з вересня 2002 по серпень 2003 року здійснювався за демпінговими цінами, що привело до погіршення виробничо-фінансових показників російських трубних підприємств, у деяких випадках - до негативної рентабельності продажів.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування