Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко сказав Івченку й Плачкову готуватися до відключення газу

Субота, 31 грудня 2005, 19:38

У суботу в першій половині дня президент Віктор Ющенко ознайомився з роботою диспетчерського залу дочірньої компанії НАК "Нафтогаз України" "Укртрансгаз" та вислухав думки фахівців щодо ситуації на українському газовому ринку.

У ході розмови йшлося, зокрема, про те, що останнім часом деякі російські чиновники робили заяви щодо можливості обмеження поставок газу в Україну у разі, якщо учасники переговорів не знайдуть компромісного рішення.

З цього приводу українські енергетики поінформували главу держави, що у разі реалізації таких дій могла б виникнути ситуація, за якої, в першу чергу, постачання російського газу скоротилося б на схід та південь України – йдеться, зокрема, про Луганську, Донецьку, Дніпропетровську, Криворізьку, Запорізьку, Херсонську, Одеську області.

Після ознайомлення з цією інформацією президент доручив голові НАК "Нафтогаз України" Олексію Івченку, міністру палива та енергетики Івану Плачкову та їх підлеглим вжити всіх заходів для того, щоб населення зазначених регіонів у жодному разі не відчуло на собі нестачу газу, а місцева промисловість мала можливість працювати при скороченому режимі поставок.

Ющенко, зокрема, висловив стурбованість щодо відсутності в Україні диференційованої політики споживання газу.

З даного питання Плачков запевнив главу держави, що готується відповідна постанова уряду, в якій передбачено ряд заходів щодо врегулювання цього питання по кожному з регіонів країни.

Він також доповів, що тиждень тому було проведено нараду з представниками низки промислових підприємств, де йшлося про доцільність добровільного скорочення обсягів споживання газу в критичний період.

Плачков підкреслив, що у разі необхідності фахівці на місцях готові оперативно реагувати на зміни у газовій сфері.

Сьогодні, доповіли президентові, Україна споживає 283 млн. кубометрів газу на добу, майже 100 з них складає туркменський газ, 60 – власний видобуток. У цьому контексті Івченко нагадав, що згідно з існуючими домовленостями, з 1 січня Україна отримуватиме щодоби 118 млн. кубів туркменського газу.

Прес-служба президента

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування