"Нафтогаз" і "Газпром" тихенько домовилися?

Субота, 31 грудня 2005, 20:55

"Нафтогаз України" й "Газпром" домовилися зберегти без змін існуючі ціни на газ для України й транзитну ставку в I кварталі 2006р.

Про це повідомили агентству "РосБізнесКонсалтинг" в українській компанії.

"Далі - це питання переговорів", - відзначили там.

У Києві очікують підтверджуючої телеграми "Газпрому" 1 січня 2006м, повідомляє агентство.

В "Нафтогазі України" підкреслили, що компромісу компаніям вдалося досягти завдяки переговорам президентів та урядових делегацій.

Разом з тим, оперативний черговий Мінпаливенерго не зміг підтвердити або спростувати інформацію про досягнення між Україною й Росією домовленості по газу, розповсюджену рядом ЗМІ.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" близько 21.00 він припустив, що міністр Іван Плачков перебуває вдома.

"Міністр перебуває вдома, все-таки Новий рік", - сказав він.

У той же час керівники ВАТ "Газпром" у цей час перебувають на робочих місцях, очікуючи реакції України на останні пропозиції по врегулюванню питання поставок газу й ціни на нього, повідомляє кореспондент "Інтерфаксу".

У той же час, міністр палива й енергетики Іван Плачков у суботу ввечері заявив, що Україна готова перейти на ринкові ціни на російський газ із другого кварталу 2006 року.

Він уточнив, що сторони підпишуть відповідний пакет документів протягом першого кварталу 2006 року, після того як будуть остаточно погоджена "формула ціни" і розмір ставки за транзит російського газу по території України.

"Газ буде", - сказав міністр агентству "Інтерфакс-Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування