Єханурову погрожують відставкою, а до Путіна збираються "ходаки"

Вівторок, 10 січня 2006, 13:39

Фракції БЮТ та "Єдиної України" вимагають від Верховної Ради денонсувати угоду по газу, підписану 4 січня.

Про це заявили, виступаючи з трибуни парламенту, лідери фракції Олег Білорус та Богдан Губський.

"Підписана угода загрожує колапсом для економіки України. Верховна Рада повинна негайно припинити антиконституційні дії уряду і денонсувати цю угоду", - заявив Білорус.

У свою чергу Губський наполягав на тому, щоб скасувати угоду з "Газпромом" і створити слідчу комісію з розслідування обставин підписання угоди.

Фракція "Комуністів" звинуватила уряд у зраді державних інтересів і поставила вимогу відставки Кабміну та керівника "Нафтогазу" Олексія Івченка.

"Замість того, щоб розвивати стосунки з Росією, Білоруссю та Казахстаном у рамках ЄЕП, режим Ющенка продовжує антидержавну політику, тому цей уряд заслуговує лише на одне - на термінову відставку", - заявив комуніст Валентин Матвєєв.

Член СДПУ(о) Нестор Шуфрич назвав владу "нездарними банкротами", яка повинна з власної кишені платити за підвищення ціни на газ. Також фракція вимагає відставки Кабміну.

Фракція "Регіонів" також вимагає відставки винних у газовій кризі.

"Якби Верховна Рада заслухала нас 29 грудня, оцінила економічні можливості цього уряду, то ніякого колапсу в країні не було б. Фракція регіонів заявляє, що підписана угода злочинна, бо завдає значних збитків населенню", - заявив "регіонал" Бронніков.

Блок Литвина висунув вимогу "не ділитися на помаранчевих і синіх", скасувати угоду і повернутися до угоди 2005 року, а "якщо уряд цього зробити не в силі, то Верховна Рада має повноваження продовжити переговори самостійно".

Водночас лідер СПУ Олександр Мороз закликав депутатів не відправляти уряд у відставку, а "зорієнтувати на прагматичну роботу".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування