Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛИТВИНУ НЕ СПОДОБАЛИСЯ РОЗПЕЧЕНІ КАШТАНИ І ГУДОК

Вівторок, 10 січня 2006, 14:06

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що уряд у своєму звіті не надав достатньої інформації щодо газової угоди про врегулювання газової кризи.

"Достовірної інформації про сутність переговорів ми не отримали. Верховну Раду, я так думаю і уряд, тримають у напівінформації", - сказав Литвин з трибуни парламенту у вівторок.

За його словами, у парламенті відбулися "чергові "балачки".

"Судячи з виступів, які тут прозвучали, можна зробити висновок, що у нас все добре, українське суспільство перебуває в суцільному захопленні і продовжуються різдвяні свята. Я всім раджу після різдвяних свят вийти з теплих квартир і машин і поїхати до людей, вони вам розкажуть, як вони ставляться до цих оборудок, які були підписані", - сказав спікер.

Він також зазначив, що представники всіх політичних сил виступали щодо газового питання з політичних позицій.

"Одні в захопленні, інші – категорично все відмітають, і ті заклики, які тут звучали щодо всебічного розгляду цього питання, свідчать, що вся пара пішла в гудок", - сказав Литвин.

Говорячи про угоду, підписану між НАК "Нафтогазом" і "Газпромом", він зазначив, що "зрозуміло, що вона підписувалася вночі, правовому аналізу вона не піддається".

"Мені здається, що ми прийняли найгірше рішення, яке могли прийняти. Якщо Росія нам пропонувала в першому кварталі газ по 50 доларів, а потім перейти на ціну, навіть там не звучала ціна, на ринкову ціну, то, очевидно, ми повинні були скористатися цією можливістю", - зазначив спікер.

Говорячи про налагодження співпраці між урядом і парламентом, Литвин сказав:

"Кажуть, давайте будемо дружити. Так давайте будемо дружити, маючи взаємну відповідальність. А вийшло так, що частина фракцій тягає каштани з вогню, розпечені для інших фракцій, які є в уряді і, водночас, блокують прийняття урядових законопроектів".

За словами спікера, Верховна Рада має ухвалити "принципове рішення" з газового питання і "взяти на себе спільну відповідальність".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування