УРЯД ЄХАНУРОВА ВІДПРАВИЛИ У ВІДСТАВКУ

Вівторок, 10 січня 2006, 14:44

Верховна Рада підтримала постанову про відставку Кабінету міністрів.

За проголосували 250 депутатів з фракцій Партії регіонів, СДПУ(о), КПУ, БЮТ, Народної партії Литвина.

Також Верховна Рада підтримала постанову про створення слідчої комісії з питань перевірки фінансово-господарської діяльності "Нафтогаз України", кадрової політики компанії та умов забезпечення України газом у 2006 році.

Рішення ухвалено 218 голосами при необхідних 150.

Депутати також одноголосно ухвалили за основу постанову про мораторій на підвищення цін на газ для населення – за 386 голосів.

Згідно зі ст. 85 п. 12 закону про зміни до Конституції до повноважень Верховної Ради належить також вирішення питання про відставку прем'єр-міністра, членів Кабінету Міністрів.

Водночас згідно зі ст. 87 Верховна Рада за пропозицією президента або не менш як однієї третини народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради може розглянути питання про відповідальність Кабінету Міністрів та прийняти резолюцію недовіри Кабінету Міністрів більшістю від конституційного складу Верховної Ради.

Процедура ухвалення рішення про відставку Кабміну у змінах до Конституції не виписана. Читайте тут результати поіменного голосування за відставку уряду Єханурова

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування