"НАША УКРАЇНА" НЕ ВИЗНАЄ ВІДСТАВКИ УРЯДУ

Вівторок, 10 січня 2006, 16:28

Фракція "Наша Україна" не вважає рішення про відставку уряду Єханурова законним.

"Уряд Єханурова залишається чинним, ніякої відставки немає", - сказала представник фракції "Наша Україна" Ксенія Ляпіна в коментарі журналістам.

Ляпіна пояснила, що при голосуванні постанови за відставку уряду було порушено Конституцію.

"Ця постанова про відставку була внесена без 150 підписів депутатів, що є вимогою Конституції", - сказала Ляпіна.

Вона нагадала також, що Конституція дозволяє лише один раз протягом сесії розглядати питання про відповідальність уряду.

"Я нагадаю, що у грудні уже був звіт уряду і вносили проекти постанов, у тому числі блоку Тимошенко, про відставку Кабінету міністрів. Тоді жодне з рішень не набуло чинності, але все одно вважається, що це питання на цій сесії розглядалось і тому повторно сьогодні це не можна було робити", - додала Ляпіна.

Представниця "Нашої України" також послалася на новий текст Конституції, який вступив у силу з 1 січня і де, за її словами, немає виконуючого обов’язки прем’єр-міністра.

"Там сказано, що після відставки прем’єра уряд виконує свої повноваження до формування нового Кабміну. А, згідно з перехідними положеннями Конституції, за новими принципами, уряд формуватиметься лише після парламентських виборів 2006 року. Тобто, якщо зараз хтось і може сформувати новий уряд, то це, як і раніше, президент України", - додала вона.

"Якщо хтось з цим не згодний, то може звертатися до нечинного нині Конституційного суду", - зазначила Ляпіна.

За її словами, голосування за відставку уряду "було спробою погратися мускулами і показати, хто в домі хазяїн після вступу в дію змін до Конституції".

"Підсумком сьогоднішнього дня можна вважати формування нової більшості "Не ТАК!-БЮТ", - зазначила Ляпіна.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування