Уряд Єханурова вважають не кращим за Тимошенко

Вівторок, 10 січня 2006, 16:31

Тільки третина (32,1%) українців вважає, що діюча влада краще, ніж попередня - часів Кучми.

Такі результати дослідження, яке провів Центр соціальних досліджень "Софія" з 10 по 18 грудня 2005 року, повідомляє Ліга.

За даними центру, 38,1% респондентів переконані, що діюча влада нічим особливо не відрізняється від попередньої, а ще чверть (24,8%) висловили думку, що існуюча влада гірше своїх попередників.

Не набагато більше третини опитаних тією чи іншою мірою позитивно оцінюють діяльність Віктора Ющенка на посаді президента і Юрія Єханурова на посаді прем'єр-міністра (відповідно 37,3% і 37,4%), відзначає ЦСД "Софія".

Значно краще характеризують діяльність Володимира Литвина на посаді голови Верховної Ради: "позитивно" і "скоріше позитивно" оцінює цю діяльність практично половина опитаних (49,2%).

Також у Литвина кращий баланс ("позитивне сальдо") позитивних і негативних оцінок, тоді як в оцінках діяльності президента переважають негативні характеристики, а кількість позитивних і негативних оцінок діяльності прем'єра - однакова.

Щодо діючого уряду, то переважна більшість (70,8%) опитаних вважає, що він працює або гірше попереднього, очолюваного Юлією Тимошенко, або так само (відповідно 18,7 і 52,1% респондентів).

Тільки кожен п'ятий (18,8% респондентів) переконаний, що уряд Єханурова працює краще своїх попередників.

Дві треті респондентів (62,6%) вважають, що діючий уряд найближчим часом не зможе домогтися визначеного поліпшення ситуації в країні ("скоріше ні" - 43,1%, "однозначно ні" - 19,5%).

На краще сподіваються 27,4% респондентів ("однозначно так" - 3,9%, "скоріше так" - 23,5%), а кожний десятий ще не визначився з відповіддю.

Опитування дорослого населення проводилося у всіх областях України та АР Крим. Були опитані 2064 респондента у віці від 18 років і більше.

Метод опитування - стандартизоване інтерв'ю ("віч-на-віч") за місцем проживання респондента. Статистична похибка не перевищує 2,2%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування