Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За відставку голосували "лобісти" сусідніх держав?

Вівторок, 10 січня 2006, 17:08

Депутати, які проголосували за відставку уряду, керувалися виключно виборчою кампанією, а не турботою про Україну.

Таку позицію висловила прес-секретар президента Ірина Геращенко, повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема, це стосується представників фракцій "Регіони України", КПУ, БЮТ, СДПУ(о) та інших, що голосували за відставку Кабінету міністрів.

За словами Геращенко, "останні кілька тижнів президент і уряд робили все заради того, щоб знайти компроміс у вирішенні газового питання, щоб прості українці, а також підприємства та національна економіка загалом не відчули цієї проблеми".

"Вони захищали економічну незалежність України і національний суверенітет", – наголосила Геращенко, додавши, що в результаті було досягнуто "компромісне, непросте рішення, яке дозволяло продовжувати переговори і працювати над диверсифікацією українського енергоринку".

Дії президента і уряду були підтримані суспільством, високо оцінені у світі, зазначила прес-секретар глави держави.

Вона нагадала, що Європейський Союз висловив вдячність Україні за те, що завдяки зусиллям уряду і президента країни ЄС також не відчули на собі "газового голоду".

"Коли йдеться про захист національних інтересів, то всі патріотичні політичні сили повинні об'єднуватися", - наголосила прес-секретар президента.

На її думку, не дивно, що рішення про відставку уряду підтримали саме ті сили, що мають неприховану політичну підтримку в сусідніх країнах і представники яких захищали не національну економіку, а власні бізнес-інтереси.

"Для багатьох із них це можливість широкого лобізму в енергетичній сфері", - зауважила Геращенко.

Вона висловила переконання, що "сьогоднішнє рішення не працює на стабільність, на вирішення складних питань в економічній сфері, зокрема газової проблеми".

Крім того, на її думку, "сьогоднішнє голосування – показовий приклад того, що багато депутатів розглядають зміни до Конституції як можливість відкритого шантажу загальнообраного президента, який є лідером нації і керівником країни".

Геращенко також наголосила, що "президент Віктор Ющенко не дасть жодного шансу дестабілізувати ситуацію в Україні, попри те, що деякі політичні сили вирішили використати виборчу кампанію для штучного нагнітання ситуації всередині країни".

Читайте результати поіменного голосування за відставку уряду Єханурова

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування