ТИМОШЕНКО ПОШИРЮЄ ЧУТКИ ПРО ЮЩЕНКА ТА ЯНУКОВИЧА

Вівторок, 10 січня 2006, 17:35

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко не виключає, що президент до парламентських виборів призначить прем’єром Віктора Януковича.

"Ви знаєте, в парламенті розпочалися розмови, що Ющенко може запропонувати на посаду прем’єра Віктора Януковича", - сказала Тимошенко на брифінгу у вівторок.

При цьому вона застерегла, що її фракція "ніколи такого рішення не пропустить".

Тимошенко також відзначила, що своєю постановою у вівторок парламент дав право уряду Юрія Єханурова виконувати обов’язки до парламентських виборів.

"І я хочу, щоб так само як сьогодні уряд поніс відповідальність перед народом, так і народ має взяти відповідальність на себе за майбутнього прем’єра", - сказала вона, вкотре наголосивши, що на наступних парламентських виборах буде обиратися "народний прем’єр".

На питання, чи не є дії її фракції відплатою президенту за її відставку, Тимошенко заявила, що мріє, "щоб політики діяли не кон’юнктурно, і якщо уряд заслуговує на відставку, відправляли його у відставку".

"Великою перемогою України стало те, що перед загрозою зовнішніх ризиків українські політики продемонстрували здатність єднатися, незважаючи на ідеологічні та політичні розбіжності", - сказала Тимошенко.

Водночас вона відкинула припущення про те, що тепер її союзниками стануть комуністи, регіонали та об’єднані есдеки.

"Цього ніколи не буде (об’єднання з вище названими фракціями). В нас немає ніяких союзників в обличчі КПУ, є твереза оцінка ситуації, і не треба нікого штучно єднати", - зазначила Тимошенко.

Водночас вона висловила здивування позицією деяких "патріотичних сил, які заради тимчасових політичних вигод продемонстрували готовність грубо та неприховано здавати інтереси держави".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування