"Наша Україна" здивована інстинктом хазяїна у Литвина

Вівторок, 10 січня 2006, 17:49

"Наша Україна" розцінює голосування за відставку Кабміну як антиконституційну спробу дестабілізувати становище в Україні та закликає сприяти виконанню урядом Юрія Єханурова своїх конституційних повноважень.

Про це йдеться заяві блоку "Наша Україна", оприлюдненій його прес-службою.

"Наша Україна" не здивувалася голосуванням за дану постанову фракцій Регіонів України, КПУ, СДПУ(О), "які вже давно діють за принципом "чим гірше, тим краще".

"Свого роду "послідовність" проявили і фракція Блоку Юлії Тимошенко та її політичні союзники, які свого часу не голосували за призначення Юрія Єханурова главою уряду, а також за Держбюджет на 2006 рік", - йдеться у заяві.

"Очевидно, всі ці сили намагаються зловити свою політичну рибку і прагнуть дестабілізувати соціальну та політичну ситуацію", - додала "Наша Україна".

Водночас "НУ" здивована позицією фракцій, підконтрольних спікеру Верховної Ради Володимиру Литвину.

"Вони, можливо, продемонстрували прагнення останнього після вступу в силу політреформи показати, хто в державі "хазяїн", - передає "Наша Україна".

"Наша Україна" також у заяві наводить низку порушень Конституції при голосуванні за відставку Єханурова:

"Стаття 87 Конституції передбачає, що резолюція про недовіру уряду може бути внесена лише за пропозицією президента або не менш як третини народних депутатів України. Між тим її внесли лише два комуністи – Петро Симоненко та Валентин Матвєєв".

"Згідно з частиною другої статті 87 питання про відповідальність уряду не може розглядатися Верховною Радою більше одного разу протягом однієї сесії. Однак на поточній парламентській сесії це питання розглядалося 1 грудня 2005 року – і безуспішно".

"Тому юридична оцінка тут очевидна: сьогоднішня ухвала Верховної Ради є такою, що не відбулася з моменту її прийняття", - йдеться в заяві блоку "Наша Україна".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування