Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах покличе до себе Ющенка і поговорить про кризу

Середа, 11 січня 2006, 10:29

Рада національної безпеки й оборони може провести позачергове засідання, на якому підготувати заходи із забезпечення стабільного соціально-економічного розвитку.

Про це Українським новинам повідомила прес-служба РНБО.

Секретар РНБО Анатолій Кінах вважає, що відставка Кабінету Міністрів стала демонстрацією ризиків, які виникають після набуття чинності змін до Конституції.

"Відставка Кабінету Міністрів наочно демонструє всі ризики, з якими неминуче зіштовхнеться Україна із набуттям чинності Конституційної реформи", - сказано в повідомленні.

Кінах вважає, що відставка не була результатом оцінки домовленостей Кабміну з Росією про поставки газу.

Він називає її спробою політичних сил використати нові повноваження Ради, отримані після політреформи, для розбалансування виконавчої влади й дестабілізації політичної й економічної ситуації.

Кінах вважає, що Рада виявилася неготовою до нових повноважень, і застосувала їх для того, щоб прийняти рішення дестабілізуючого характеру.

Він вважає, що в такий спосіб парламент ускладнив реалізацію такого завдання, як захист національних економічних і політичних інтересів.

Кінах нагадує, що застерігав появу кількох центрів влади із серйозними повноваженнями в результаті втілення конституційних змін.

"Жаль, що мої застереження про те, що при відсутності необхідної структуризації політичної системи країни, механізмів відповідальності влади перед народом за результати своєї роботи конституційна реформа загрожує появою в Україні кількох центрів влади з дуже серйозними повноваженнями, і як наслідок, може мати дестабілізуючий характер, - виправдалися", - сказав Кінах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування