Литвин послав депутатів в клуб, бо не присягав служити "Нашій Україні"

Середа, 11 січня 2006, 10:32

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що відставка уряду не є трагедією для України.

"Чи трапилася трагедія? Це вже п'ятнадцятий уряд", - сказав Литвин у середу, відповідаючи на закиди депутатів "Нашої України" та УНП.

"Хто створює кризи – Литвин, хто розв’язує кризи – Литвин. Так я хочу сказати, що коли парламент у листопаді-грудні виніс уроки і коли парламент відмінив постанову про затвердження програми Кабінету міністрів і прийняв відставку Кабінету міністрів (йдеться про відставку уряду Януковича)– не було крику, що це порушення", - нагадав спікер.

"Де була принциповість тоді?!", - запитав він.

"Захопилися ревізією змін до Конституції, і , на превеликий жаль, не прочитали цю Конституцію. А деякі, які так активно виступали, не могли прочитати її минулого року, бо протягом двох місяців були відсутні в Україні загалом", - зазначив Литвин.

Спікер також нагадав депутатам, що вони "не кричали про кризу", коли президент одноосібно відправив у відставку уряд Тимошенко.

Литвин наголосив, що не ставив на голосування постанови, які суперечать Конституції й регламенту.

"І припиніть крик про відповідальність. Та парламент брав на себе відповідальність і братиме. Згадайте бюджет. Парламент запропонував варіант, що на 10 мільярдів збільшив видатки. І парламент прийняв бюджет, не уряд! Більшість урядовців його в очі не бачили", - заявив голова Верховної Ради.

"Давайте припинимо розмови і працюватимемо далі. Нічого трагічного в Україні не сталося! Хай уряд працює, а ви почитайте преамбулу проекту постанови, за що уряд відправили у відставку", - закликав він депутатів.

Спікер також порадив депутатам сходити в сільський клуб і переконатись, що люди не задоволені своїм життям.

В кінці виступу Литвин наголосив, що ніхто не присягав служити "Нашій Україні", а присягали служити народу".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування