Єхануров – прем’єр, бо два комуністи узурпували право Ющенка?

Середа, 11 січня 2006, 11:31

Представник президента в парламенті Юрій Ключковський наголошує, що уряд Єханурова залишається чинним, оскільки рішення Верховної Ради про його відставку є юридично безграмотним.

Про це ін заявив у середу з трибуни Верховної Ради.

Ключковський нагадав, що конституція є найвищим законодавчим актом і закони і нормативно правові акти повинні відповідати Конституції.

Він також відзначив, що стаття 6 Конституції стверджує, що органи законодавчої влади діють у відповідності до Конституції.

"Давайте розберемось, як порушувались вчора межі повноважень, встановлених Конституцією. Посилання на п. 12 ст. 85 Конституції, де йде мова, що ВР вирішує питання відставки Кабінету міністрів є, м’яко кажучи, непорозумінням, а можливо навіть і свідомим введенням в оману народних депутатів", - зазначив представник президента.

Він попросив відкрити статтю 115 Конституції, яка "чітко розрізняє відставку Кабміну, яка робиться з ініціативи Кабінету міністрів, і резолюцію недовіри Кабміну, яку приймає Верховна Рада".

"Таким чином, Конституція не надає права відправляти у відставку Кабмін, а дає право лише оголошувати резолюцію. Як оголошується резолюція недовіри відносно нової редакції статті 87? Там ідеться, що ініціювати це право може або президент, або за підписами 150 народних депутатів", - наголосив Ключковський.

"Виходить, вчора два комуністи узурпували право або президента, або третини Верховної Ради. Таким чином, вчора Верховна рада ухвалила юридично безграмотне рішення всупереч новій редакції Конституції. В науці права для таких документів є гарна назва – вони нікчемні, тобто вони ніколи не діють!", - зазначив представник президента.

На цих словах у Ключковського закінчився час, відведений для виступу, і він попросив додатковий. При цьому віце-спікер Адам Мартинюк відмовив йому, заявивши: "Ти ще не президент!", а спікер Володимир Литвин заявив: "Мало що ви наполягаєте!".

Після цього спікер все ж дав 10 секунд Ключковському, щоб завершити виступ.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News