У Тимошенко і Януковича будуть складності через Олімпіаду

Середа, 11 січня 2006, 12:21

Програми передвиборчої агітації партій і блоків-суб'єктів виборчого процесу на виборах у Верховну Раду, почнуться на перших каналах Українського телебачення (УТ-1) і Українського радіо (УР-1) у другій половині лютого.

Про це повідомив голова Центрального виборчого комітету Ярослав Давидович у вівторок у Києві.

Він нагадав, що на передвиборчу агітацію за рахунок бюджету на центральних і регіональних телерадіокомпаніях виділяється 37 днів, однак кількість суб'єктів виборчої кампанії вже складає 43 партії і блоки.

Давидович відзначив, що на сьогоднішній день існують проблеми з наданням телеефіру в ході місцевих виборів у 15 регіонах, де у місцевих телеканалів немає достатньої мережі покриття.

У цьому зв'язку ЦВК має намір провести зустрічі з керівництвом низки інших телекомпаній (1+1, Інтер, Тоніс, ICTV, ТРК "Київ") для вирішення цих питань.

Голова ЦВК повідомив, що у вівторок відбулася зустріч членів ЦВК із представниками УТ-1 і УР-1, Держкомтелерадіо і Нацради з телерадіомовлення, на якій також обговорювалися вищевказані проблеми.

Глава ЦВК повідомив, що керівництво Національної телекомпанії пообіцяло переглянути розцінки на час агітації за рахунок бюджету, оскільки "держава не в силі витримати таке велике навантаження, виходячи з вартості однієї хвилини ефіру, що була попередньо виставлена НТКУ".

За словами Давидовича, очікується, що 1 лютого відбудеться жеребкування з розподілу ефіру на УТ-1 і УР-1 для ведення агітації.

Він нагадав, що 18 лютого починається зимова Олімпіада в Туріні і трансляції змагань ускладнять вихід в ефірі УТ-1 і УР-1 агітаційних роликів за рахунок бюджету.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування