Ющенко знайшов спільну мову з Путіним

Середа, 11 січня 2006, 12:45

Президент Віктор Ющенко переконаний, що Україна та Росія перебувають на стадії формування якісно нових двосторонніх відносин.

Про це він заявив в середу на спільній прес-конференції після закінчення зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним в Астані.

"Я глибоко переконаний, що сьогодні Україна та Росія перебувають на стадії формування якісно нових відносин, які дають можливість нашим країнам навіть із найскладніших питань знаходити відповідні своєчасні правильні рішення", – сказав Ющенко.

Він висловив переконання, що двосторонні українсько-російські відносини стають "більш зрозумілими, прогнозованими, більш прозорими і взаємовигідними".

Під час двосторонньої зустрічі Путін і Ющенко обговорили питання перебування Чорноморського флоту в Севастополі.

"Ми домовилися, що відповідний комітет проведе своє засідання в січні-лютому з усіх питань, що відносяться до неурегульованих", повідомив Ющенко.

Він уточнив, що мова йде про ті проблеми, що прописані у відповідних угодах, однак на практиці не урегульовані.

Тим часом джерело в російській делегації відзначило в бесіді з журналістами, що українська сторона підтвердила непорушність усіх досягнутих раніше домовленостей по Чорноморському флоті.

За його словами, українська сторона заявила, що "угоди будуть виконуватися по повній програмі", однак ще є деякі дрібні недоурегульовані питання, що і треба буде розв'язати.

Ющенко також повідомив, що Україна і Росія близькі до підписання угоди про реадмісію, збираються знайти оптимальне рішення щодо делімітації водних кордонів та співробітництву в ядерній енергетиці.

"Сьогодні ми констатуємо готовність двох сторін підписати угоду між Кабінетом міністрів України й урядом Росії про порядок перетину держкордону в прикордонних районах", - додав він.

Сторони домовилися про початок роботи спільної комісії з демаркації сухопутної ділянки російсько-української границі. "Ми запропонували також, щоб двостороння комісія в першому півріччі активізувала переговорний процес щодо Керченської протоки і з підписання договору україно-російською стороною щодо кордону в Азовському і Чорному морях", - заявив Ющенко.

Президент України також повідомив про намір двох країн активізувати співробітництво в сфері використання ядерної енергетики в мирних цілях.

"Інтерфакс-Україна",РИА Новости, прес-служба президента

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News