Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати зробили Семенюк подарунок

Середа, 11 січня 2006, 13:12

Верховна Рада ухвалила в новій редакції закон про Фонд держмайна, врахувавши пропозиції президента.

За нову редакцію закону проголосувало 254 із 410 депутатів, зареєстрованих у залі.

Закон визначає, відповідно до Конституції, правові засади діяльності Фонду держмайна, його статус, функції, повноваження та порядок їх здійснення.

Крім того, Верховна Рада внесла зміни до закону "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації”.

За ухвалення закон у новій редакції проголосувало 294 депутати із 408, зареєстрованих у залі.

Перед цим парламент не зміг подолати вето президента на даний закон.

Закон визначає перелік об'єктів права держвласності, що не підлягають приватизації, та об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані.

Верховна Рада також внесла зміни до закону "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації (щодо ВАТ "Турбоатом”)”.

Водночас Верховна Рада подолала вето президента до Закону "Про внесення змін до Закону "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації”.

Законом включено до переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації Державне підприємство "Науково-виробничий комплекс газотурбобудування "Зоря” – "Машпроект”.

Цей об'єкт займається проектуванням та виготовленням газотурбінних агрегатів та газоперекачувальних станцій магістральних газопроводів, виготовляє обладнання для військових потреб, належить до сфери управління ФДМ.

Президент пропонував відхилити закон, вважаючи, що введення його в дію унеможливить виконання завдань з надходження коштів від приватизації "Зоря” – "Машпроект” до держбюджету.

Крім того, Верховна Рада 315 голосами подолала вето президента на закон про заборону приватизації Одеського припортового заводу.

Раніше президент Віктор Ющенко доручив Міністерству економіки, Міністерству промислової політики і ФДМ підготувати розпорядження про припинення реструктуризації Одеського припортового заводу.

УНІАН, "Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: