Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Верховна Рада забрала у Ющенка головну кнопку

Середа, 11 січня 2006, 14:06

Верховна Рада призначатиме керівників державної теле- і радіокомпаній після 1 травня цього року.

Про це йдеться в ухваленому в новій редакції законі про порядок призначення керівників Національної теле- і радіокомпанії та припинення їх повноважень. За закон проголосували 243 депутати.

ВР перенесла вступ у дію цього закону до 1 травня 2006 року, після набуття повноважень Верховною Радою наступного скликання. В той же час парламент не врахував пропозиції президента України до цього закону.

1 листопада 2005 року президент застосував право вето щодо даного закону.

У своїх пропозиціях до закону президент зазначив, що низка норм закону суперечать положенням Конституції.

А саме: статтями 2, 3, 5 та 6 закону передбачається, що Верховна Рада призначає керівників Національної телекомпанії і Національної радіокомпанії за поданням президента України, а також наділяється повноваженнями по звільненню зазначених керівників із займаних ними посад.

На думку президента, дані положення суперечать вимогам ст. 85 Конституції України, в якій визначені повноваження Верховної Ради.

Зваживши на той факт, що перелік повноважень Верховної Ради зазначений в даній статті Конституції є вичерпним, а повноваження щодо призначення, звільнення чи контролю за діяльністю керівників НТКУ та НРКУ в них відсутні, то положення Закону, які всупереч вимогам Конституції наділяють Верховну Раду України такими повноваженнями, є антиконституційними, вважає він.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування