Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко лякає Європу російською трубою

Середа, 11 січня 2006, 14:16

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що побудова Північно-Європейського газопроводу в обхід України становить загрозу для Європи, оскільки Росія зможе несанкціоновано припиняти поставки газу країнам ЄС.

Про це Тимошенко пише у своїй статті, опублікованій у Financial Times Deutchland та кількох інших газетах, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Запропонований газопровід через Балтійське море, який постачатиме газ в Німеччину безпосередньо з Росії... становить загрозу з тієї точки зору, оскільки він може дати "Газпрому" свободу перекривати поставки газу покупцям, не заважаючи поставкам на його улюблені західні ринки", - йдеться у статті.

За словами Тимошенко, це "рецепт нових погроз не тільки Україні, але і таким країнам-членам ЄС, як Польща, Чехія, Угорщина, Словаччина та три балтійські країни".

Крім того, Тимошенко заявляє, що дії Росії "не мають бути спрямовані на підрив незалежності України і загрожувати Євросоюзу".

Вона переконана, що наслідком нинішнього газового конфлікту між Києвом та Москвою має стати "переосмислення Україною своїх історичних зв’язків з Росією".

"Адже століття перебування у складі Російської та Радянської імперій різними шляхами сформували те, як українці бачать свою країну та її інтереси", - йдеться у статті.

Не останню роль в такому переосмисленні Тимошенко відводить європейській спільноті.

"Загроза газовим поставкам в ЄС виявляє, що наші економічні долі пов’язані. Європа має зіграти свою роль у переосмисленні Україною її історичних зв’язків з Росією", - сказано в статті.


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...