Кінах захотів референдум

Середа, 11 січня 2006, 15:33

Секретар РНБО Анатолій Кінах виступає за проведення в другій половині 2006 року всеукраїнського референдуму з питання переходу від президентсько-парламентської до парламентсько-президентської форми правління.

Про це Кінах заявив на прес-конференції в середу, повідомляє Ліга.

За словами Кінаха, питання внесення змін до Конституції повинні вирішуватися тільки українським народом, тому зміни до Конституції, що впливають на конституційний лад, повинні бути ухвалені на всеукраїнському референдумі.

При цьому Кінах додав, що це його особиста позиція як громадянина України, а не як посадової особи.

Секретар РНБО вважає, що зміна форми правління призвела не до ризику багатовладдя в країні, а до ризику безвладдя, і це створює загрозу для кожного громадянина України.

Він підкреслив, що провести такий референдум до виборів не вдасться. "У мене є надія, що це (всеукраїнський референдум) відбудеться в II половині 2006 року", - сказав Кінах.

Разом з тим, він додав, що неприпустимо вносити зміни до Конституції і вводити їх у дію, не забезпечивши комплексне ухвалення необхідних законодавчих актів.

У першу чергу, за словами Кінаха, це стосується ухвалення таких законів, як про Кабінет Міністрів, про опозицію, про проведення Всеукраїнського референдуму та інших. Він вважає, що це необхідно робити в стислий термін.

Водночас, Кінах додав, що скептично ставиться до пропозиції ввести пряме президентське правління.

"Я скептично ставлюся до цих пропозицій, саме в зв'язку з тим, що немає законодавчо-нормативного механізму", - сказав секретар РНБО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...