Литвина не захотіли скинути з трибуни. Він пригрозив Кінаху

Четвер, 12 січня 2006, 10:02

Верховна Рада відмовилася внести до порядку денного проект постанови про відсторонення від ведення пленарних засідань голови парламенту Володимира Литвина.

За цю пропозицію проголосували 67 народних депутатів із необхідних 226. При цьому фракції "Наша Україна" та Народного руху, члени яких ініціювали цю постанову, не проголосували в повному складі.

Проект постанови про відсторонення Литвина від ведення засідання представив у сесійній залі рухівець Ярослав Кендзьор, який звинуватив спікера у незнанні регламенту і запропонував відсторонити його від ведення пленарних засідань.

Водночас спікер Литвин прочитав Кензьору витримки з регламенту, де сказано, що відсторонити його можна лише на два дні, і порадив депутатам самим вчити регламент.

"Дайте сюди проект постанови! Я готовий провести публічну дискусію з Кендзьором на знання регламенту. А вашу постанову я поставлю на голосування, я не боюсь", - зазначив він.

Водночас спікер звернувся до фракції ПППУ, за квотою якої робив заяву Кендзьор, із застереженням: "Коли підписуєте заяви, дивіться що ви підписуєте".

Як відомо, фракція Народної партії відрядила до фракції ПППУ, коли їй загрожував розпуск, свого депутата. Зараз до ПППУ входить 15 депутатів за необхідної квоти - 14.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування