Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єханурова звільнили за гріхи Тимошенко?

Четвер, 12 січня 2006, 10:48

Верховна Рада відправила прем’єр-міністра Юрія Єханурова та очолюваний ним уряд у відставку через погіршенням економічних показників за перші 10 місяців 2005 року.

Відповідні висновки випливають з тексту постанови ВР "Про відставку прем'єр-міністра України, членів Кабінету міністрів України", повідомляє УНІАН.

Також парламент вважає, що "надмірна політизація діяльності уряду, непрофесійність у зовнішньоекономічній діяльності поставили Україну у вкрай небезпечне становище".

Окрім того "спровоковане безвідповідальними діячами протистояння з ВАТ "Газпром" створило реальну небезпеку економічного коллапсу".

"У той же час уряд України у повному складі включився у передвиборчу кампанію, спростовуючи на ділі гучні декларації щодо недопущення використання "адмінресурсу", - йдеться в постанові.

Також документ наголошує: "Обговорення проекту закону про держбюджет України на 2006 рік та його прийняття засвідчили, що Кабмін не тільки не забезпечив виконання вимоги діючого законодавства про необхідність розробки програми соціально-економічного розвитку України, але й не визначився з пріоритетами соціально-економічного розвитку держави".

Як відомо, Єхануров був призначений виконуючим обов’язки прем’єр-міністра з 8 вересня 2005 року, прем’єр-міністром України - 22 вересня 2005 року.

До 8 вересня минулого року працював уряд, очолюваний Юлією Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування