Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щербаню знову пощастило

Четвер, 12 січня 2006, 13:02

Сесія облради 12 січня так і не дала дозволу Генпрокуратурі на залучення до кримінальної відповідальності екс-губернатора Сумщини Володимира Щербаня.

Як повідомляє Обком, подання Генпрокуратури не було підтримано. Тепер або питання буде переголосовано на сесії 17 січня, або Генпрокуратура звернеться з аналогічним поданням до Верховної Ради.

Першим перед депутатами виступив прокурор Сумської області Олександр Горбань, який розповів про цілий список злочинів, у яких звинувачують Володимира Щербаня.

За даними Горбаня, це і здирництво, і ухиляння від сплати податків, і перешкоджання волевиявленню громадян на минулих президентських виборах.

Він також розповів, що колишній директор ГП "Сумистандартметрологія" Борис Родельс розшукується зараз за вимагання акцій Сумського ЦУМу, а колишній помічник Щербаня і мер Сум Володимир Омельченко вже сидить у СІЗО за обвинуваченням у вимаганні акцій Сумського і Глухівського хлебокомбінатів.

На думку прокурора, усі ці люди діяли не самостійно, а за ними стояв саме Щербань.

У зв'язку з цим Горбань закликав депутатів задовольнити подання Генпрокуратури і дати дозвіл на залучення до кримінальної відповідальності й арешт Щербаня.

Водночас заступник голови облради Юрій Добровольський розповів про лист Щербаня до колег по облраді, який було передано через адвоката з Америки.

У листі Щербань заперечував обвинувачення на свою адресу і попросив сесію не розглядати питання про своє залучення.

На думку Добровольського, без Щербаня питання про його арешт розглядати не можна, тому депутатам запропонували рішення, згідно з яким подання Генпрокуратури буде розглянуто відразу після депортації Щербаня в Україну.

Водночас, низка депутатів облради розповіли про те, як особисто піддавалися тиску з боку Щербаня, який вимагав передачі пакетів акцій підприємств за допомогою шантажу і погроз.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування