Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин хоче ліквідувати губернаторів

Четвер, 12 січня 2006, 13:08

Народний блок Литвина обіцяє ліквідувати державні адміністрації у разі проходження у Верховну Раду.

Про це сказано в передвиборній програмі блоку, текст якої мають Українські Новини.

Блок обіцяє кардинально переглянути структуру державних інститутів, ліквідувати держадміністрації, сформувати виконавчі комітети місцевих рад, скоротити центральний апарат управління, увести практику участі громадськості у розробці, експертизі й прийнятті важливих рішень державного й місцевого масштабу.

Крім того, блок обіцяє поставити під суворий контроль дотримання антикорупційного законодавства, реформувати судову й правоохоронну систему, забезпечити компетентність в управлінні силовими відомствами й громадський контроль за їх діяльністю.

У програмі зазначається, що блок буде виступати проти непродуманих і не узгоджених із громадською думкою експериментів, таких, наприклад, як пропонована адміністративно-територіальна реформа.

Крім того, блок обіцяє сприяти підписанню двосторонніх угод про правовий захист українських громадян із країнами їх перебування.

Також блок обіцяє брати участь у вирішенні проблем села - виділяти не менше ніж 10% від загальної суми держбюджету на потреби села, довести оплату праці в агропромисловому комплексі до її рівня в промисловості, виділяти дешеві, не вище ніж 3-4% річних, кредити сільським забудовникам.

Крім того, блок обіцяє 60% податкових надходжень залишати на місцях, 40% - спрямовувати в центр, скасувати податок на додану вартість.

У програмі блоку - ввести практику загального медичного обстеження людей, складання паспорта здоров'я нації, установити бюджетні виплати на охорону здоров'я не менше ніж 5% від загального держбюджету, увести картки екологічної ситуації з визначенням нормативів бюджетних витрат на оздоровлення в розрізі регіонів, відмовитися від використання Чорнобильської зони для складування радіаційних відходів з інших країн.

Крім того, блок обіцяє вдосконалити видавництво й створити економічні умови для його стимулювання.

Як повідомляло агентство, 27 грудня 2005 Центральна виборча комісія зареєструвала Народний блок Литвина на вибори Ради.

Вибори Ради пройдуть 26 березня.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування