Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибачук розповів, які гарантії Ющенку обіцяв дати Путін

Четвер, 12 січня 2006, 13:41

Голова секретаріату президента Олег Рибачук заявляє, що Володимир Путін запропонував дати Україні гарантії на постачання Росією газу через "Росукренерго".

У четвер Рибачук розповів журналістам, що напередодні в Астані Путін під час переговорів з Віктором Ющенком торкнувся цієї теми.

"Путін сказав, що якщо Україну турбує це питання, то він звернеться до уряду Росії, щоб він виступив гарантом виконання Газпромом своїх зобов’язань постачання газу до України через "Росукренерго", - сказав Рибачук.

За його словами, Путін також дав зрозуміти, що угоди діятимуть протягом п’яти років.

"Путін говорив у присутності Міллера, що, наскільки він розуміє, що згода досягнута на п’ять років", - зазначив Рибачук.

Він додав, що в міжурядовій угоді будуть фіксуватися не ціни на газ і транзит, а формули їх обрахунку.

"І якщо ми не домовимось, то є третя сторона – Стокгольмський арбітраж, про що також говорив Путін", - зазначив Рибачук.

Голова секретаріату президента наголосив, що є механізм гарантії, що Росія не буде в односторонньому порядку підвищувати ціну на газ при зафіксованій ціні транзиту.

"Ув’язка в тому, що жодну ціну не можна змінювати в односторонньому порядку", - зазначив Рибачук.

Він також висловив незгоду з критиками влади, які пропонували боротися до кінця за стару угоду.

"Україну б не зрозуміли в світі, якби вона вперлася й зірвала поставки газу в Європу. Ми були б безвідповідальні. А так, зараз симпатії світу на українському боці", - сказав Рибачук.

Він також повідомив, що за домовленістю Ющенка і Путіна Росію найближчим часом відвідає прем'єр Юрій Єхануров, а після парламентських виборів візит в Україну здійснить російський президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...