Тимошенко радить Ющенку переосмислити свою масштабність

Четвер, 12 січня 2006, 14:21

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко радить президенту Віктору Ющенку переосмислити роль своєї посади.

Так вона прокоментувала у четвер лист Ющенка до парламенту з вимогою скасувати постанову про відставку уряду.

"Треба (президенту) просто переосмислити роль, функції, місце й масштабність такої посади як президент України", - сказала Тимошенко.

"Для того, щоб посилати документи про відклик рішень парламенту, спочатку потрібно відкликати помилкову політику, тому що рішення парламенту – це є наслідок політики влади. Тому це є трішечки суєта, яка не попадає ні в правове поле, ні в конституційне", - сказала лідер БЮТ.

Відповідаючи на запитання журналістів стосовно висновків міжнародної рейтингової агенції "Фітч", Тимошенко заявила:

"Світовій спільноті потрібно розібратися з тим, що вона хоче мати в Україні: демократію чи штучні керовані процеси".

"І якщо уряд будь-якої європейської країни зробив би щось трішечки схоже, то я думаю, що проти них всіх уже давно були б порушені кримінальні справи. Тому не треба підходити до України з подвійними стандартами", - додала Тимошенко.

Вона повідомила, що її партія вже повністю підготувала документи до Генпрокуратури щодо підписантів газової угоди, але передасть їх у Генпрокуратуру через тиждень, коли буде остаточно відомо, хто в Україні є генпрокурором.

"Зараз, враховуючи, що у нас два генпрокурори, ми не знаємо кому подавати", - пояснила Тимошенко.

Водночас, як повідомляє прес-служба БЮТ, заступник керівника БЮТ Микола Томенко, коментуючи розірвання Ющенком Меморандуму про порозуміння з опозицією, заявив, що цим самим він виконав вимогу БЮТ.

"На жаль, нетривале існування союзу Ющенка і Януковича, укладеного задля призначення Юрія Єханурова прем’єр-міністром, мало надзвичайно негативні наслідки для країни", - зазначив Томенок.

Ще один член БЮТ Андрій Шкіль, коментуючи відкликання Ющенком підпису під меморандумом з Януковичем, назвав це абсолютно природним кроком.

"Ми також були дуже здивовані, що такі союзники "Нашої України" як Партія регіонів, яка в повному складі голосувала за цей уряд цього разу проголосувала за його відставку", - зазначив він.

При цьому Шкіль вважає, що сама Партія регіонів не зацікавлена у протягуванні в часі цього меморандуму.

"Вони витягли з цього меморандуму все, що хотіли. Вони витяги Януковича з далекої запиленої шухляди. Він явився люду. Вони отримали закриття справи Колесникова. Вони отримали українську залізницю. І вони отримали закон, який дозволяє проголосити замість "бандитам – тюрми" – "бандитам - Ради", - сказав він.


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...